Ota yhteyttä

Yrityksen perustaminen ja yhtiöjärjestys

Awitalta saat asiantuntevaa apua, kun kyseessä on yrityksen perustaminen, vaikkapa esimerkiksi toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen. Jos aiot yrittäjäksi, sinulla on edessäsi monta vaihetta ennen kuin varsinainen perustamisilmoitus on mahdollista tehdä.

Oman yrityksen perustaminen vaatii ammattitaitoa, oman yrityksen toimialan, kilpailijoiden ja toimintaympäristön tuntemusta, tuotannon ja markkinoinnin osaamista sekä myös talousasioiden asiantuntemusta.

Kaikkea ei kannata eikä pidäkään tehdä yksin. Awitalta saat apua lähes kaikkiin yrityksen perustamisen vaiheisiin, joita ovat:

  1. liiketoimintasuunnitelman laatiminen
  2. yritysmuodon valinta eli onko kyseessä toiminimen perustaminen, osakeyhtiön perustaminen tai muun yrityksen perustaminen kuten avoin yhtiö avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osuuskunta
  3. yritystoiminnan luvanvaraisuuden selvittäminen
  4. yritystietojärjestelmään tehtävä perustamisilmoitus, jolla ilmoittaudut myös kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvolliseksi, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin
  5. kirjanpidon järjestäminen ja tarvittavien vakuutusten ottaminen


Ota yhteyttä, voimme auttaa sinua melkein kaikissa vaiheissa!

NavigointiTalouspäällikköpalvelut

Tiedät mikä kannattaa

Tarjoamme asiakkaallemme talouspäällikköpalvelut strategisena kumppanuutena. Sähköistämme ja tehostamme perinteiset, rutiininomaiset taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon tehtävät yrityksellesi sopivalla tavalla tuottamaan luotettavaa ja täsmällistä tietoa. Sen jälkeen Awitan talouspäällikkö voi keskittyä seuraamaan ja analysoimaan numeroita ja reagoimaan ja neuvomaan niiden perusteella.

Talouspäällikkö auttaa,
kun kyseessä on yrityksesi:

Tilitoimistosi voi auttaa perustamisessa ja yhtiöjärjestyksen laatimisessa


Yhtiön perustaminen on pitkä prosessi. Valmistaudu siihen, että toiminnan aloittamisen päätöksestä menee vielä hetki siihen, että pääset pyörittämään varsinaista liiketoimintaa. Ajan ja resurssien säästämiseksi kannattaa pyytää asiantuntijan apua. Prosessin eri vaiheisiin saat apua mm. ely-keskuksista ja uusyrityskeskuksista, mutta aikainen vierailu tilitoimiston luona on myös usein kannattavaa.

Kun kyseessä on yrityksen perustaminen, tilitoimisto voi auttaa sinua esimerkiksi oikean yritysmuodon valinnassa, realististen taloudellisten lukujen arvioinnissa liiketoimintasuunnitelmaa varten, yhtiöjärjestyksen laatimisessa, perustamisilmoituksessa ja muussa paperisodassa sekä lopulta tietysti kirjanpidon ja muun taloushallinnon järjestämisessä.

Ota yhteyttä! Tiedät mikä kannattaa!