Ota yhteyttä

Yritysmuodot ja oikean yritysmuodon valinta

Yritysmuodon valinta yritystoiminnan alussa ei ole elinikäinen kahle vaan yritysmuodon muutos onnistuu kyllä tarpeen mukaan yrityksen toiminnan kehittyessä, muuttuessa tai kasvaessa. Toki se vaatii hiukan aikaa, vaivaa ja tarvittaessa apua asiantuntevalta kumppanilta.

Yritysmuotojen erot on hyvä tietää jo yritystä perustaessa. Esimerkiksi eri yritysmuotojen verotus on sellainen asia, joka vaikuttaa suoraan ansioihisi yrittäjänä. Yritysmuodon valintaan vaikuttaa myös yritystoiminnan luonne, pääoman tarve, yrityksen perustajajäsenien tai työntekijöiden määrä ja erilaiset vastuukysymykset.

Awita tuntee eri yritysmuodot ja meiltä saat apua oikean vaihtoehdon valintaan. Kysy neuvoa ja tiedät mikä kannattaa!

NavigointiTalouspäällikköpalvelut

Tiedät mikä kannattaa

Tarjoamme asiakkaallemme talouspäällikköpalvelut strategisena kumppanuutena. Sähköistämme ja tehostamme perinteiset, rutiininomaiset taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon tehtävät yrityksellesi sopivalla tavalla tuottamaan luotettavaa ja täsmällistä tietoa. Sen jälkeen Awitan talouspäällikkö voi keskittyä seuraamaan ja analysoimaan numeroita ja reagoimaan ja neuvomaan niiden perusteella.

Talouspäällikkö auttaa,
kun kyseessä on yrityksesi:

Awita auttaa myös yritysmuodon valinnassa


Awitalta saat apua yritystoimintasi alkutaipaleelle. Käydään yhdessä läpi eri yhtiömuodot ja valitaan juuri sinulle oikea tapa yrittää. Vaihtoehdot ovat käytännössä yksityinen elinkeinonharjoittaja, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö ja osuuskunta.

Saat meiltä myös apua, jos yritystoimintasi on kehittynyt ja muuttunut niin olennaisesti, että yritysmuodon muutos, esimerkiksi toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi, on tullut ajankohtaiseksi. Yritysmuodon muutos ei ole hetken mielijohteen asia, vaan se kannattaa tehdä hyvään harkintaan perustuen.

Yleisimmin yritysmuoto muuttuu toiminimestä osakeyhtiöksi. Yleisimmät syyt tällaiseen muutokseen ovat:

  • Yritykseen tulee uusia omistajia
  • Yritys palkkaa työntekijöitä
  • Yritys tekee selkeästi voittoa
  • Yhtiömuutos on järkevää riskinhallinnan kannalta


Kysy apua asiantuntijalta ja keskity itse liiketoimintasi kehittämiseen. Me hoidamme puolestasi myös tarvittavat ilmoitukset viranomaisille. Tiedät mikä kannattaa!