Ota yhteyttä

Viranomaisilmoitukset kuten palkkailmoitus

Yritystoiminnasta seuraa ilmoitusvelvoitteita kuukausi-, neljännesvuosi- ja vuosikohtaisesti. Tällaisia ilmoituksia ovat mm. kausiveroilmoitus, eläkevakuutusilmoitus ja palkkojen vuosi-ilmoitus. Säännöllisin väliajoin sinun on annettava tietyt viranomaisilmoitukset tietyille viranomaisille. Tai vaihtoehtoisesti voit antaa viranomaisilmoitukset luotettavan kumppanin eli tilitoimistosi hoidettavaksi. Awita voi auttaa!

Yksi tärkeimmistä ilmoituksista on vuosi-ilmoitus palkoista tai palkkailmoitus kuten usein sanotaan. Työnantajien ja muiden ilmoitusvelvollisten on annettava Verohallinnolle vuosittain ilmoitus maksamistaan palkoista ja muista suorituksista.

Vuosi-ilmoitusten antaminen on muuttunut aivan hiljattain. Työnantaja antaa nykyään tulonsaajan koko kalenterivuoden tiedot yhdellä vuosi-ilmoituksella. Sähköisyys valtaa alaa myös ilmoituksia koskien. Vuodesta 2016 alkaen työnantajan on edellytetty antavan tiedot sähköisesti, jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa.

Onneksi suurin osa pakollisista, säännöllisesti tehtävistä ilmoituksista voidaan toimittaa sähköisesti sopivan kumppanin ja yrityksellesi sopivan taloushallinto-ohjelmiston avulla. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä tai lue lisää!

NavigointiTalouspäällikköpalvelut

Tiedät mikä kannattaa

Tarjoamme asiakkaallemme talouspäällikköpalvelut strategisena kumppanuutena. Sähköistämme ja tehostamme perinteiset, rutiininomaiset taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon tehtävät yrityksellesi sopivalla tavalla tuottamaan luotettavaa ja täsmällistä tietoa. Sen jälkeen Awitan talouspäällikkö voi keskittyä seuraamaan ja analysoimaan numeroita ja reagoimaan ja neuvomaan niiden perusteella.

Talouspäällikkö auttaa,
kun kyseessä on yrityksesi:

Miten tilitoimisto hoitaa viranomaisilmoitukset puolestasi?


Awitan avulla järjestät yrityksesi taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon kokonaisvaltaisesti ja tehokkaasti. Sen avulla myös viranomaisilmoitukset hoituvat sujuvasti.

Kuukausi- ja vuosi-ilmoitusten tekeminen lähettäminen onnistuu sähköisesti ja automatisoidusti suoraan taloushallinto-ohjelmistosta kuukausittaisen kirjanpidon yhteydessä. Kausiveroilmoitus, tuloveroilmoitus, eläkevakuutusilmoitus ja palkkailmoitus verottajalle onnistuu aivan hyvin myös sähköisesti. Uusimmissa taloushallinto-ohjelmistoissa ilmoituksiin liittyvien maksujen suoritus onnistuu myös sähköisesti verkkopankkiyhteyksien avulla vaivattomasti.

Ota avuksesi Awita ja automatisoi kanssamme muun muassa:


  • Kausiveroilmoitusten laadinta, lähettäminen, maksaminen ja kirjanpito
  • ALV-yhteenvetoilmoituksen laadinta ja lähettäminen
  • Palkkojen vuosi-ilmoitusten ja henkilökohtaisten erittelyjen laadinta ja lähettäminen
  • TyEL-ilmoitusten laadinta ja lähettäminen


Tiedät mikä kannattaa!